Αθήνα με παιδιά: Ο οδηγός της ταξιδιού οικογένειας

Αν τα παιδιά σας έχουν διαβάσει κάτι για την ελληνική μυθολογία στο σχολείο, θα είναι εξαιρετικά περίεργα να δουν τι είναι αυτή η φασαρία και να πουν στους φίλους τους πόσο καταπληκτική είναι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά σας όταν αρχίσετε να εξερευνάτε την Αθήνα είναι να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης και να επισκεφτείτε τα τοπία της Αθήνας.

Ξεκινώντας από την Πλατεία Συντάγματος, ανεβείτε στον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, επισκεφτείτε το νέο μουσείο της Ακρόπολης (και τα δύο βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο και μπορείτε να απολαύσετε στην περιήγησή μας στη Μυθολογία), κάντε μια βόλτα στη γειτονιά της Πλάκας και θαυμάστε τον μεγαλύτερο ναό της αρχαίας εποχής Η Ελλάδα, ο ναός του Δία, αφιερωμένος στον πατέρα των Ελλήνων θεών.

Επιπλέον, επισκεφθείτε την αρχαία Αγορά και το εντυπωσιακό Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στην οικογενειακή μυθολογική περιήγηση με τα πόδια στην Αθήνα που περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και αφήστε τα παιδιά σας -και τον εαυτό σας- να εκπλαγούν από την αινιγματική φύση της αρχαίας Αθήνας και τις ιστορίες της Ελληνικής Μυθολογίας που συνδέονται με αυτήν.

Αξίζει βέβαια να επισκεφτείτε και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, που παρόλο που δεν αποτελεί μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, είναι και συναρπαστικό. Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη καθώς και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ πολλές ημέρες την εβδομάδα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πηγή: Greeking.me

× How can I help you?