9 Αξιοθέατα με κορυφαία βαθμολογία και πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα Μοναστήρια των Μετεώρων

Τα Μετέωρα, που υψώνονται από τη Θεσσαλική πεδιάδα στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι μια μαγευτική ομάδα κατακόρυφων βράχων, που φτάνουν τα 300 μέτρα ύψος, τους οποίους ο χρόνος έχει στρίψει σε παράξενους και όμορφους σχηματισμούς. Και σκαρφαλωμένα πάνω σε αυτούς τους βράχους είναι τα μοναστήρια των Μετεώρων, που χτίστηκαν από το 1356 και μετά, που φαίνονται να κρέμονται στον αέρα πάνω από τους βράχους, και είναι μερικά από τα πιο παραμυθένια, μαγικά μέρη για επίσκεψη σε όλη την Ελλάδα.

Κάποτε υπήρχαν 24 μοναστήρια, αλλά αυτός ο αριθμός μειώθηκε με την πάροδο των αιώνων, και σήμερα υπάρχουν μόνο έξι μοναστήρια που εξακολουθούν να κατοικούνται.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε αυτούς τους ιερούς χώρους, οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι με τα πόδια, κάνοντας πεζοπορία ανάμεσά τους. Απλώς θυμηθείτε, ενώ αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα για τους τουρίστες, για τους μοναχούς, αυτές οι δομές είναι μέρη ειρήνης, προσευχής και διαλογισμού και ο σεβασμός είναι πρωταρχικής σημασίας. Σχεδιάστε την εμπειρία σας σε αυτά τα μοναδικά αξιοθέατα με τη λίστα μας με τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα Μοναστήρια των Μετεώρων.

Πηγή: planetware.com

× How can I help you?