10 Αξιοθέατα και Δραστηριότητες με Κορυφαία Βαθμολογία στην Κόρινθο

Το αρχαίο συναντά το σύγχρονο στην Κόρινθο (Κόρινθος), μια πόλη που θεωρείται η πύλη προς τη χερσόνησο της Πελοποννήσου. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις-κράτη της Ελλάδας, με δύο μεγάλα λιμάνια: ένα στον Κορινθιακό και ένα στον Σαρωνικό.

Σήμερα, ο χώρος όπου βρισκόταν κάποτε η Αρχαία Κόρινθος έχει ανασκαφεί από αρχαιολόγους της Αμερικανικής Σχολής στην Αθήνα από το 1896. Στα εκτεταμένα ερείπια κυριαρχούν διάσημα μέρη για επίσκεψη, όπως τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα. Πίσω από την τοποθεσία υψώνεται ο λόφος του Ακροκόρινθου (Ακροκόρινθος), ο οποίος οχυρώθηκε κατά τον Μεσαίωνα.

Η σύγχρονη πόλη της Κορίνθου βρίσκεται επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης και μόλις μία ώρα οδικώς δυτικά της Αθήνας, με την οποία συνδέεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων. Η πόλη είναι επίσης διάσημη για τη Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία δίνει στα πλοία μια διαδρομή μέσω του ισθμού της Κορίνθου. Υπάρχουν πολλές ανταποδοτικές περιπέτειες στην περιοχή της Κορίνθου, συμπεριλαμβανομένου ενός bungee jump με αδρεναλίνη. Προγραμματίστε τις περιηγήσεις σας με τη λίστα μας με τα κορυφαία αξιοθέατα και πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κόρινθο.

Πηγή: planetware.com

× How can I help you?